compact

Vecka 0-7

Att skaffa hund är ett stort åtagande som kräver mycket tid och ansvar. Här hittar du värdefull information om att välja ras och bli hundägare. När valpdrömmarna faktiskt är verklighet och den är på väg har vi även tips för vad den behöver och hur du förbereder dig.

Vecka 8

Välkommen hem, valpen! Vanligtvis lämnar uppfödarna ifrån sig valparna när de är 8 veckor gamla. Här får du tips och råd för den första veckan med din nya familjemedlem!

Vecka 9

De första veckorna med valpen är fulla av lärande och nya upplevelser. Vad ska du lära valpen den här veckan och vilka andra saker du bör du ha koll på just nu? Läs svaren här!

Vecka 10

Kanske är ledigheten med din valp slut nu och det är dags att lära den att vara ensam hemma. Spana också in andra relevanta tips för den här veckan!

Vecka 11

Det är dags att avmaska din valp och boka en tid för vaccinationer för nästa vecka. Vad mer ska du tänka på denna veckan? Läs mer här!

Vecka 12

Den bästa tiden att socialisera din valp är snart över, så vad ska man träna på den här veckan? Läs tips och råd här!

Vecka 13

Vad är grundläggande lydnad och hur man tränar på att gå i koppel? Ska du välja en sele eller ett halsband till din valp? Hitta svaren här!

Vecka 14

Ha kul med din valp den här veckan och lek tillsammans! Varför är det så viktigt? Svaret på denna fråga och många andra tips hittar du här.

Vecka 15

Hur hanterar du situationer när valpen hälsar på gäster och andra hundar? När byter valpen tänder? Varför går valpen ner i vikt? Läs detta avsnitt för att ta reda på det!

Månad 6-15

Precis när du trodde att du har lyckats lära din valp alla grundläggande färdigheter har du plötsligt en tonårshund där hemma som testar alla gränser. Hur uppfostrar du tonårshunden och vad händer med hundar i puberteten? Läs mer här.