Ångerrätt

Vid köp från Arken Zoo har du rätt att ångra ditt köp 30 dagar från det att du mottagit varan. Du är självklart tillåten att öppna och undersöka varan men om du hanterat varan i större omfattning än vad som varit nödvändigt för att fastställa dess egenskaper förbehåller Arken Zoo sig rätten att ta ut ett värdeminskningsavdrag.  Om varan levereras i en förpackning som inte går att öppna utan att skada förpackningen så har du som konsument rätt att öppna förpackningen för att granska din vara, utan att din returrätt förbrukas. Arken Zoo förbehåller sig dock rätten att göra ett avdrag på återbetalningsbeloppet motsvarande det värde som varans värde minskat med  till följd av att (i) varan hanterats i större omfattning än vad som är tillåtet enligt lag (dvs. varan kan inte längre anses vara oanvänd/oskadd) och/eller (ii) förpackningen tillfogats större skada än vad som situationen krävt vid öppnandet av förpackningen. 

I vissa av våra fysiska butiker går det bra att returnera varor inhandlade på e-handeln, dock inte i alla. Då sortimentet skiljer sig mellan våra butiker är det viktigt att du kontrollerar möjligheter att returnera dina varor i din lokala fysiska butik innan du åker dit. Detta gör du enklast genom att kontakta butiken direkt eller via vår kundservice på kundtjanst@arkenzoo.se. Vill du istället skicka tillbaka varorna är det du som kund som står för returporto. Returer lämnas i våra butiker eller skickas till vår returadress som finns angiven nedan.

Gör så här för att returnera varor:

  • Börja med att fylla i uppgifterna på returblanketten. Du hittar även blanketten här. Du har även rätt att använda konsumentverkets ångerblankett.
  • Se till att varorna är väl förpackade och att returblanketten ligger med i försändelsen
  • Gå till ditt närmaste Postombud och skicka iväg paketet med valfritt fraktsätt. Då du ansvarar för paketet tills dess att det återkommit till oss, rekommenderar vi dig att välja ett spårbart alternativ.
  • När returen inkommit till oss behandlar vi ditt ärende inom 10 arbetsdagar och kontaktar dig vid eventuella frågor. Återbetalning sker oftast inom ett par arbetsdagar men kan dröja upp till 14 dagar.
  • Vid byte till annan produkt står Arken Zoo för frakten av den nya produkten ut till dig som mottagare.

Returnera eller byta varor i butik:

  • Kontrollera först med butik eller kundtjanst@arkenzoo.se om din lokala butik har möjlighet att hantera returer av de produkter du köpt.
  • För att returnera eller byta varor i butik krävs det att du har med dig utskriven orderbekräftelse (ej följesedel). Har du ej tillgång till skrivare, maila kundtjanst@arkenzoo.se så skickar vi orderbekräftelse på posten.
  • Vid retur i butik återbetalas summan via Klarna till ditt konto. Vi genomför ingen återbetalning direkt i butik via kort eller kontant.

Returadress:

Arken Zoo  / Zoo Support 
Box 657 
631 08 Eskilstuna  

Du kan läsa mer om ångerrätt vid distanshandel på Konsumentverkets hemsida.