Kattleksaker

Att roa en katt är i princip inte så svårt; en pappersbit på ett snöre kan räcka till flera timmars underhållning, eller en laserpekare. Men det kan vara på sin plats att det vi uppfattar som lek hos katten inte är det. Det är i stället träning - jaktträning. Katter har ryktet av att vara grymma och leker med maten, med andra ord döda de inte sina bytesdjur direkt, utan ta hem dem för att ”leka” med dem.

Kattleksaker som är tänkta att katten ska använda på egen hand bör därför gärna vara enkla, och ha hyfsad ”studsförmåga”. Då kattleksaker ofta är rätt enkla, är de också billiga. Det betyder dock inte att de är dåliga, då katter som sagt har ett rätt enkelt ”lekbehov”: att jaga saker som rör sig.

Av ovanstående kan man lätt få för sig att det räcker med en studsboll i gummi för att hålla en katt sysselsatt. Och, jo, det stämmer på sätt och vis. Kasta in en gummiboll i ett rum med en katt, och den kommer glatt att jaga den. Men en del av kattens lekande innebär att den kommer att bita det den jagar, och definitivt använda klorna. En gummiboll är därför, i det avseendet, långt ifrån optimal. Den behöver inte nödvändigtvis vara skadlig, men fördelen med att köpa kattleksaker är att dessa, om de är välgjorda, är anpassade för kattens fysionomi, och dess användande av klor och tänder. Och priset är som sagt lågt; det behöver inte bli ett öre dyrare att köpa en ”riktig” kattleksak jämfört med att improvisera själv.

Kom ihåg! Vissa husdjur är starkare än vi tror. Håll katten under uppsikt när den leker, och ta bort leksaken om den går sönder. Tänk på att anpassa storleken på leksaken efter hur stort ditt husdjur är, lagom är alltid bäst. 

 

Artiklar 1 till 30 av totalt 120

per sida
Sida:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Rutnät  Lista 

Minskande ordning

Artiklar 1 till 30 av totalt 120

per sida
Sida:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Rutnät  Lista 

Minskande ordning
  • Relaterade produkter

Back to top