Kundvagn

Kundvagnen är tom.

Bästa våtfodret för din hund

De flesta vill såklart ge sin hund våtfoder av högsta kvalitet, men det kanske känns jobbigt att välja bland det enorma utbudet av våtfoder? Vilket som är det bästa våtfodret för hundar beror ju helt på din hund och vad den har för behov och preferenser. För att hjälpa dig på traven så kommer vi här ta upp olika alternativ på våtfoder för hundar, vad som är bra att tänka på, våtfoder som vår personal rekommenderar och hur du enkelt urskiljer vad som är våtfoder av hög kvalitet.

Varför våtfoder till hund?

 • Högklassigt våtfoder har vanligen hög kötthalt och passar därför utmärkt för hundar, vars matsmältningssystem är anpassat för att äta just kött.

 • Köttrikt våtfoder är ett mer kalorisnålt alternativ och passar även kräsnare vovvar!

 • Våtfoder som är märkt med texten "helfoder" kan serveras som sådant, men många hundar gillar också torrfoderkulor som smaksatts med lite våtfoder!

   

  Läs mer om vad du kan göra om du har en kräsen hund här »

Bästa våtfodret för hundar

Varje hund är en individ med individuella behov i fråga om kosten. Det som är bäst för en är kanske inte bra för en annan. Högkvalitativt favoritfoder för många av våra kunders hundar, och även våra egna hundar, är:

Visste du att du hos oss hittar kompletta våtfoder för hundar i olika åldrar och med olika behov, till exempel hundar som är överviktiga, har känslig mage, lider av allergi eller behöver extra näring för hud och päls!

Kolla in alla våra våtfoder här »

Underhållningstips: Fyll en Kong-leksak med våtfoder på morgonen och sätt den i frysen under dagen. Ta ut leksaken på kvällen och ge den till din kompis som då får njuta länge av sin mumsiga överraskning!

Att byta till högklassigt våtfoder kan bli billigare

Sjukdomar försämrar alltid hundens livskvalitet och känns i ägarens plånbok i form av större veterinär- och medicinräkningar. Det kunde faktiskt vara bra att granska utfodringskostnaderna även ur ett hälsoperspektiv. Mat av hög kvalitet kanske inte botar sjukdomar, men en biologiskt lämplig kost gör din vän piggare och livskraftigare. Och bra motståndskraft och allmänt god hälsa kan förebygga många problem.

Så vet du att våtfodret är av hög kvalitet

 • Högklassigt våtfoder innehåller rikligt med kvalitetskött. Kött är biologiskt sett den bästa maten för hundar. Kontrollera alltså alltid hur mycket kött produkten innehåller. Den första ingrediensen i innehållsförteckningen är det som fodret innehåller mest av. 

 • Ju noggrannare köttets ursprung är angivet, desto bättre kan du lita på dess kvalitet.

 • I ett bra våtfoder används inte konstgjorda färg-, smak- eller konserveringsämnen. Den läckra smaken som tillfredsställer även kulinariska finsmakare kommer från äkta kött.

Så vet du att våtfodret är av sämre kvalitet

 • Våtfoder av sämre kvalitet har ofta som huvudingredienser "kött och animaliska biprodukter" och "vegetabiliska produkter".

 • Kontrollera att produkten inte innehåller tillsatt socker.

 • Kontrollera också att våtfodret inte innehåller konstgjorda konserveringsmedel. Foder för sällskapsdjur omfattas av foderlagstiftningen och kan därför innehålla många olika konserveringsmedel.

Kan våtfoder vara helfoder?

Enligt lagen måste det på foderförpackningar anges om fodret är ett helfoder eller ett kompletterande foder. Helfoder fyller som sådana hundens dagliga behov, medan kompletterande foder inte innehåller alla näringsämnen hunden behöver och därför måste serveras i kombination med till exempel torrfoder.

 • Du kan utfodra din hund med endast våtfoder om det är ett helfoder.

 • Kompletterande foder passar bra som något gott vid sidan av torrfoder. Du kan med fördel variera kompletterande fodersorter så att hunden inte får för mycket eller för lite av vissa näringsämnen.

Kontrollera alltså inte bara innehållsförteckningen på paketet, utan också om produkten är ett helfoder eller kompletterande foder, särskilt om din hund äter i huvudsak våtfoder.

5 snabba om det bästa våtfodret

 • Kom ihåg att varje hund är en individ med individuella behov i fråga om kosten - det som är bäst för en är kanske inte bra för en annan
 • Högklassigt våtfoder har vanligen hög kötthalt
 • Våtfoder som är märkt med texten "helfoder" kan serveras utan kompletterande foder
 • Våtfoder ska vara anpassat efter hundens behov och ålder
 • Att byta till högklassigt våtfoder kan bli billigare i längden då sjukdomar försämrar hundens livskvalitet och kräver kostsamma veterinärbesök

Vanliga frågor om våtfoder till hundar:

Är Arken Zoos våtfoder dyra?

I våra butiker hittar du många olika högklassiga våtfoder för hundar. Priserna varierar bland annat beroende på framställningssättet, vilket kött som ingår och förpackningsmaterialen. Många av våra läckra och högklassiga våtfoder är faktiskt inte dyrare än de våtfoder, ibland av sämre kvalitet, som du kan köpa i andra butiker. Våra kundklubbsmedlemmar kan ofta dra nytta av olika specialerbjudanden. Hos oss får du också mängdrabatt när du köper en större mängd våtfoder åt gången.

Var hittar jag våtfoder hos Arken Zoo?

Du är välkommen till vilken som helst av våra butiker! Våra expediter hjälper dig mer än gärna att kolla in vårt sortiment och diskuterar med dig vilken mat som kunde passa just din hund. Vill du hellre läsa om produkterna i lugn och ro där hemma hittar du alla våra våtfoder för hundar här. Är det något du vill fråga kan du kontakta vår kundservice.

Jag skulle vilja utfodra min hund med bra våtfoder, men jag hinner inte till er butik.

Om du inte har tid att besöka någon av våra fysiska butiker kan du beställa produkterna i vår webbutik. Vi levererar beställningar på över 500 kronor direkt hem om du vill, så det lönar sig att samtidigt skaffa hundgodis, leksaker och annat du behöver. Urvalet i våra fysiska butiker varierar lite, du kan se olika butikers lagersaldo på hemsidan och använda funktionen "Click and reserve" för att vara säker på att maten finns tillgänglig när du kommer för att köpa den. Du kan också beställa vilken produkt som helst från vår webbutik till en av våra fysiska butiker! Du kan också välja att prenumerera på foder så får du hem din vovves favorit direkt hem till dörren.

Lovisa Kallerhult
Lovisa Kallerhult
Behöver du hjälp?