VÅRA BEHANDLINGAR FÖR HUND

HUNDKLIPPNING

När du väljer att klippa din hund hos oss så skämmer du bort din hund med ett riktigt hundspa. En klippning sker alltid på hundens villkor och det viktigaste för oss är att ni ska känna er trygga och nöjda hos oss. Beroende på vilken ras din hund är så finns det olika typer av klippningar att välja på, i vårt bokningssystem ser du exakt vilka olika hundklippningar som finns tillgängliga för din vovve.

Vid en klippning ingår:

 • Noggrann tvätt
 • Föning
 • Kamning och tovutredning
 • Frisering
 • Frisering av tassarna
 • Kloklippning

Vardagsklippning

Vill du underlätta i vardagen för dig och din hund, då är en vardagsklippning alternativet för er. Hunden klipps enligt dina önskemål, exempelvis något kortare än rasstandard för att ett aktivt hundliv inte ska hindras på grund av en för lång päls. Hos våra hundtrim så anpassar vi oss givetvis efter dina önskemål för att ni ska få ett slutresultat som ni både trivs med. En vardagsklippning tar ungefär 1 h och 45 minuter och priset är från 559 kr, hundens ras, hundens vana och eventuella tilläggstjänster kan påverka tidsåtgången och priset.

Pris från 559 kr

Rastypisk klippning

Din hund klipps så att man uppnår ett vackert slutresultat i enlighet med rasstandarden.

Ställer du ut din hund så är detta alternativet för er. Om du vill kan vi även klippa pälsen något kortare utan att förlora det rastypiska utseendet. Hos våra hundtrim så anpassar vi oss givetvis efter dina önskemål för att ni ska få ett slutresultat som ni både trivs med. En rastypisk klippning tar ungefär 1 h och 30 minuter och priset är från 639 kr, hundens ras, hundens vana och eventuella tilläggstjänster kan påverka tidsåtgången och priset.

Pris från 639 kr

Sportklippning

Pälsen klipps efter dina önskemål till en kortare modell, vars längd även kan variera mellan olika delar av hundens kropp. Pälsen blir praktisk och lättskött, men hunden behåller sitt rastypiska utseende. Om du vill ha en modell som helt klipps med sax, ska du välja Rastypisk klippning. Hos våra hundtrim så anpassar vi oss givetvis efter dina önskemål för att ni ska få ett slutresultat som ni både trivs med. En rastypisk klippning tar ungefär 1 h och 30 minuter och priset är från 719 kr, hundens ras, hundens vana och eventuella tilläggstjänster kan påverka tidsåtgången och priset.

Pris från 719 kr

Rakning

Rakning hör till många hundars rasstandard, men det är också vanligt att hålla flera sällskapshundars päls kort genom att raka dem. Huvudet och svansen kan formas lätt om så önskas. En rakad päls är maximalt 1 cm lång. Om du vill ha pälsen lite längre och trimmad, ska du välja tjänsten Sportklippning. Hos våra hundtrim så anpassar vi oss givetvis efter dina önskemål för att ni ska få ett slutresultat som ni både trivs med. En rakning tar ungefär 1 h och 15 minuter och priset är från 639 kr, hundens ras, hundens vana och eventuella tilläggstjänster kan påverka tidsåtgången och priset.

Pris från 639 kr

HUNDTRIMNING

När du väljer att trimma din hund hos oss så skämmer du bort din hund med ett riktigt hundspa. En trimning sker alltid på hundens villkor och det viktigaste för oss är att ni ska känna er trygga och nöjda hos oss. Beroende på vilken ras din hund är så kan du se om trimning är tillgängligt för just din hundras. Hundtrim är allra vanligast hos strävhåriga hundraser men även andra raser kan trimmas, framförallt i samband med fällningsperioderna. En trimning tar ungefär 1 h och 45 minuter och priset är från 799 kr, hundens ras, hundens vana och eventuella tilläggstjänster kan påverka tidsåtgången och priset.

Vid en trimning ingår:

 • Noggrann tvätt
 • Föning
 • Kamning och tovutredning
 • Frisering
 • Frisering av tassarna
 • Kloklippning
 • Öronrengöring

Viktigt att veta inför ert trimbesök

Vi ber er att INTE bada hunden innan ert trimbesöket då hårstråna blir mjukt vid badet och då blir det svårare för våra hundfrisörer att trimma. Det kan dessutom göra ont att plocka hunden.

Pris från 799 kr

HUNDBAD

En hund bör badas med jämna mellanrum för att pälsen ska hållas ren och inte bli tovig. När du väljer att bada din hund hos oss så skämmer vi bort din hund med ett riktigt hundspa. En hundtvätt sker alltid på hundens villkor och det viktigaste för oss är att ni ska känna er trygga och nöjda hos oss. En hundtvätt tar ungefär 45 minuter och priset är från 399 kr, hundens ras, hundens vana och eventuella tilläggstjänster kan påverka tidsåtgången och priset.

Vid ett bad ingår:

 • Noggrann tvätt
 • Föning
 • Kamning och tovutredning
 • Tassfrisering
 • Kloklippning

Hur går det till

Vi tvättar din hund noggrant med produkter som lämpar sig för den individuella pälstypen. Har din hund en känslig hud eller är allergisk så har vi produkter som är anpassade för detta. Efter tvätten torkas pälsen med en effektiv hårtork, som blåser bort lösa hårstrån och avlägsnar död underpäls. Tack vare en effektiv torkning blir pälsen luftigare och lättare att sköta om. Därefter borstas pälsen och eventuella tovor reds ut. Avslutningsvis friseras tassarna och klorna klipps.

Pris från 399 kr

KLOKLIPPNING

Att klippa klorna ingår i våra husdjurs skötselrutiner och hos oss på Arken Zoo Djurhälsa är du välkommen med både hund, katt och smådjur för att klippa klorna. Vi klipper klorna omsorgsfullt till en lämplig längd och filar ner alla vassa kanter. Vi tar även hand om klor som har blivit för långa med varsam expertis. En kloklippning sker alltid på husdjurets villkor och det viktigaste för oss är att ni ska känna er trygga och nöjda hos oss. Vid behov ger vi gärna råd om hur du bäst tar hand om din kompis klor hemma.

Vi klipper klorna på dessa husdjur:

 • Hund
 • Katt
 • Smådjur

Både tidsbokning och drop-in

Du och ditt husdjur kan komma och klippa klorna i flera utav våra butiker. I en del butiker finns tidsbokning tillgängligt och hos andra finns det drop-in på specifika dagar. Via vårt bokningssystem ser du vilka butiker som har bokningsbara tider. Här är en lista på butiker som har drop-in och information vilken tid och dag drop-in är möjligt »

Pris från 149 kr

TASSVÅRD

Våra hundars tassar och trampdynor utsätts varje dag utav påfrestningar från hårda och ibland vassa underlag. Grus, sand och vägsalt kan nöta på trampdynorna och väta från regn eller snö kan torka ut. Hos Arken Zoo kan du låta din hund få en härlig tassvårdsbehandling som är ett perfekt alternativ som första behandling för att låta din hund bekanta sig med vår trimsalong. Målet med regelbunden tassvård är att ge din hund en spänstig tass som klarar av omväxlande väder och som inte samlar på sig smuts, snö och fukt.

Vid tassvård ingår:

 • Frisering av tasshår
 • Insmörjning av trampdynor
 • Kloklippning och filning
 • Frisering
 • Kloklippning

Hur går det till?

Under besöket snyggar vi till tasshåren, smörjer försiktigt in trampdynorna med en vårdande kräm samt kloklippning och filning av klorna. En tassvårdsbehandling sker alltid på hundens villkor och det viktigaste för oss är att ni ska känna er trygga och nöjda hos oss. En tassvårdsbehandling tar ungefär 30 minuter och priset är från 239 kr, hundens ras, hundens vana och eventuella tilläggstjänster kan påverka tidsåtgången och priset.

Pris från 239 kr

VALPTJÄNSTER

Valpens klor och päls kräver vård redan från det att valpen är liten. Det lönar sig att lära valpen goda kloklippnings- och pälsvårdsrutiner redan från början, eftersom hunden i ung ålder har lätt att lära. Både den lilla valpen och den nyblivna matten eller hussen kan vara nervös när valpens päls och klor ska hanteras. Våra hundfrisörer är säkra på handen och låter din valp vänja sig vid behandlingen lugnt och försiktigt. Du får även värdefulla råd på köpet!

Dessa valptjänster finns hos oss:

 • Övningsbesök med valp
 • Valptvätt

Övningsbesök med valp

Vid våra övningsbesök får valpen chans att vänja sig vid att bli hanterad av en främmande människa. Detta underlättar alla omvårdnadsåtgärder i framtiden såväl i hemmet som hos veterinären och på utställningar.

Våra övningsbesök vänder sig till alla valpar i åldern 3–6 månader. Ett övningsbesök kan och bör göras flera gånger, vår rekommendation är tre besök.

 • Vid det första övningsbesöket får din valp bekanta sig med vår pälsvårdssalong. Övningsbesöket genomförs alltid på valpens villkor och med hänsyn till valpens individuella egenskaper. Tjänsten omfattar mjuka hanteringsövningar och du får även anvisningar om hur du vårdar din valps päls hemma.
 • Vid det andra övningsbesöket klipper vi valpens klor och borstar försiktigt igenom pälsen. Valpen får prova på att badas, och vi introducerar också fönen.
 • Det tredje övningsbesöket inkluderar en hel klippning eller trimning, självklart anpassar vi oss utifrån hur de två tidigare tillfällena gått.

Pris från 159 kr

Valptvätt

En valptvätt gäller för valpar mellan 3-5 månader. Vid en valptvätt så badas valpen noggrant och därefter fönas pälsen och kammas. I tvättpaketet ingår också kloklippning och frisering av tassarna.

Pris från 399 kr