VÅRA BEHANDLINGAR FÖR HUND

HUNDKLIPPNING

När du väljer att klippa din hund hos oss så skämmer du bort din hund med ett riktigt hundspa. En klippning sker alltid på hundens villkor och det viktigaste för oss är att ni ska känna er trygga och nöjda hos oss. Beroende på vilken ras din hund är så finns det olika typer av klippningar att välja på, i vårt bokningssystem ser du exakt vilka olika hundklippningar som finns tillgängliga för din vovve.

Vid en klippning ingår:

 • Noggrann tvätt
 • Föning
 • Kamning och tovutredning
 • Frisering
 • Frisering av tassarna
 • Kloklippning

Vardagsklippning

Vill du underlätta i vardagen för dig och din hund, då är en vardagsklippning alternativet för er. Hunden klipps enligt dina önskemål, exempelvis något kortare än rasstandard för att ett aktivt hundliv inte ska hindras på grund av en för lång päls. Hos våra hundtrim anpassar vi oss givetvis efter dina önskemål för att ni ska få ett slutresultat som ni både trivs med. En vardagsklippning tar från 1 h upp till 2 h och 45 minuter. Priset är från 749 kr, hundens ras, hundens vana och eventuella tilläggstjänster påverkar tidsåtgången och priset.

Pris från 749 kr

Rastypisk klippning

Din hund klipps så att man uppnår ett vackert slutresultat i enlighet med rasstandarden.

Om du vill kan vi även klippa pälsen något kortare utan att förlora det rastypiska utseendet. Hos våra hundtrim anpassar vi oss givetvis efter dina önskemål för att ni ska få ett slutresultat som ni både trivs med. En rastypisk klippning tar mellan 1 h och 15 minuter och 3 h och 15 minuter. Priset är från 899 kr, hundens ras, hundens vana och eventuella tilläggstjänster påverkar tidsåtgången och priset.

Pris från 899 kr

Sportklippning

Pälsen klipps med maskin och sax efter dina önskemål till en kortare modell, vars längd även kan variera mellan olika delar av hundens kropp. Pälsen blir praktisk och lättskött, men hunden behåller sitt rastypiska utseende. Om du vill ha en modell som helt klipps med sax, ska du välja formklippning. Hos våra hundtrim anpassar vi oss givetvis efter dina önskemål för att ni ska få ett slutresultat som ni både trivs med. En sportklippning tar mellan 1 h och 30 minuter och 2 h och 30 minuter. Priset är från 999 kr hundens ras, hundens vana och eventuella tilläggstjänster påverkar tidsåtgången och priset.

Pris från 999 kr

Rakning

Nedrakning hör till många hundars rasstandard, men det är också vanligt att hålla flera sällskapshundars päls kort genom att raka dem. Huvudet och svansen kan formas lätt om så önskas. En rakad päls är maximalt 1 cm lång. Om du vill ha pälsen lite längre och friserad, ska du välja tjänsten Sportklippning. Hos våra hundtrim anpassar vi oss givetvis efter dina önskemål för att ni ska få ett slutresultat som ni både trivs med. En nedrakning tar mellan 1 h och 15 minuter och 2 h 30 minuter. Priset är från 899 kr, hundens ras, hundens vana och eventuella tilläggstjänster påverkar tidsåtgången och priset.

Pris från 899 kr

På vissa raser kan du även välja modellklippning och formklippning. Mer information om dessa tjänster hittar du på bokningssidan.

HUNDTRIMNING

När du väljer att trimma din hund hos oss så skämmer du bort din hund med ett riktigt hundspa. En trimning innebär att pälsen plockas. Det sker alltid på hundens villkor och det viktigaste för oss är att ni ska känna er trygga och nöjda hos oss. Beroende på vilken ras din hund är så kan du se om trimning är tillgängligt för just din hundras. Trimning är allra vanligast hos strävhåriga hundraser men även vissa andra raser trimmas, framför allt i samband med fällningsperioderna. En trimning tar mellan 1 h och 45 minuter och 3 h och 45 minuter. Priset är från 1100 kr, hundens ras, hundens vana och eventuella tilläggstjänster påverkar tidsåtgången och priset.

Vid en trimning ingår:

 • Noggrann tvätt
 • Föning
 • Kamning och tovutredning
 • Frisering
 • Frisering av tassarna
 • Kloklippning
 • Öronrengöring

Viktigt att veta inför ert trimbesök

Vi ber er att INTE bada hunden innan ert trimbesök då hårstråna blir mjukt vid badet och då blir det svårare för våra hundfrisörer att trimma. Det kan dessutom göra ont att plocka hunden.

Pris från 1100 kr

HUNDBAD

En hund bör badas med jämna mellanrum för att pälsen ska hållas ren och inte bli tovig. När du väljer att bada din hund hos oss så skämmer vi bort din hund med ett riktigt hundspa. En hundtvätt sker alltid på hundens villkor och det viktigaste för oss är att ni ska känna er trygga och nöjda hos oss. En hundtvätt tar allt mellan 30 minuter och 2 h och 45 minuter. Priset är från 599 kr, hundens ras, hundens vana och eventuella tilläggstjänster påverkar tidsåtgången och priset.

Vid ett bad ingår:

 • Noggrann tvätt
 • Föning
 • Kamning och tovutredning
 • Tassfrisering
 • Kloklippning

Hur går det till

Vi tvättar din hund noggrant med produkter som lämpar sig för den individuella pälstypen. Har din hund en känslig hud eller är allergisk så har vi produkter som är anpassade för detta. Efter tvätten torkas pälsen med en effektiv hårtork, som blåser bort lösa hårstrån och avlägsnar död underpäls. Tack vare en effektiv torkning blir pälsen luftigare och lättare att sköta om. Därefter borstas pälsen och eventuella tovor reds ut. Avslutningsvis friseras tassarna och klorna klipps.

Pris från 599 kr

KLOKLIPPNING

Att klippa klorna ingår i våra husdjurs skötselrutiner och hos oss på Arken Zoo Djurhälsa är du välkommen med både hund, katt och smådjur för att klippa klorna. Vi klipper klorna omsorgsfullt till en lämplig längd och filar ner alla vassa kanter. Vi tar även hand om klor som har blivit för långa med varsam expertis. En kloklippning sker alltid på husdjurets villkor och det viktigaste för oss är att ni ska känna er trygga och nöjda hos oss. Vid behov ger vi gärna råd om hur du bäst tar hand om din kompis klor hemma.

Vi klipper klorna på dessa husdjur:

 • Hund
 • Katt
 • Smådjur

Både tidsbokning och drop-in

Du och ditt husdjur kan komma och klippa klorna i flera utav våra butiker. I en del butiker finns tidsbokning tillgängligt och hos andra finns det drop-in på specifika dagar. Via vårt bokningssystem ser du vilka butiker som har bokningsbara tider. Här är en lista på butiker som har drop-in och information vilken tid och dag drop-in är möjligt »

Pris från 159 kr

TASSVÅRD

Våra hundars tassar och trampdynor utsätts varje dag utav påfrestningar från hårda och ibland vassa underlag. Grus, sand och vägsalt kan nöta på trampdynorna och väta från regn eller snö kan torka ut. Hos Arken Zoo kan du låta din hund få en härlig tassvårdsbehandling som är ett perfekt alternativ som första behandling för att låta din hund bekanta sig med vår trimsalong. Målet med regelbunden tassvård är att ge din hund en spänstig tass som klarar av omväxlande väder och som inte samlar på sig smuts, snö och fukt.

Vid tassvård ingår:

 • Frisering av tasshår
 • Insmörjning av trampdynor
 • Kloklippning och filning
 • Frisering
 • Kloklippning

Hur går det till?

Under besöket snyggar vi till tasshåren, smörjer försiktigt in trampdynorna med en vårdande kräm samt kloklippning och filning av klorna. En tassvårdsbehandling sker alltid på hundens villkor och det viktigaste för oss är att ni ska känna er trygga och nöjda hos oss. En tassvårdsbehandling tar ungefär 30 minuter och priset är från 299 kr, hundens ras, hundens vana och eventuella tilläggstjänster kan påverka tidsåtgången och priset.

Pris från 299 kr

VALPTJÄNSTER

Valpens klor och päls kräver vård redan från det att valpen är liten. Det lönar sig att lära valpen goda kloklippnings- och pälsvårdsrutiner redan från början, eftersom hunden i ung ålder har lätt att lära. Både den lilla valpen och den nyblivna matten eller hussen kan vara nervös när valpens päls och klor ska hanteras. Våra hundfrisörer är säkra på handen och låter din valp vänja sig vid behandlingen lugnt och försiktigt. Du får även värdefulla råd på köpet!

Dessa valptjänster finns hos oss:

 • Övningsbesök med valp
 • Valptvätt

Övningsbesök med valp

Vid våra övningsbesök får valpen chans att vänja sig vid att bli hanterad av en främmande människa. Detta underlättar alla omvårdnadsåtgärder i framtiden såväl i hemmet som hos veterinären och på utställningar.

Våra övningsbesök vänder sig till alla valpar i åldern 3–6 månader. Ett övningsbesök kan och bör göras flera gånger för att det ska bli en så positiv upplevelse som möjligt för valpen. Ett övningsbesök med valp tar ca 15 minuter.

 • Vid det första övningsbesöket får din valp bekanta sig med vår pälsvårdssalong. Övningsbesöket genomförs alltid på valpens villkor och med hänsyn till valpens individuella egenskaper. Tjänsten omfattar mjuka hanteringsövningar och du får även anvisningar om hur du vårdar din valps päls hemma.
 • Du och hundfrisören kommer gemensamt överens om ni behöver ytterligare övningsbesök innan det är dags för ett ”riktigt” besök.
 • Pris från 219 kr

  Valptvätt

  En valptvätt gäller för valpar mellan 3-5 månader. Vid en valptvätt så badas valpen noggrant och därefter fönas pälsen och kammas. I tvättpaketet ingår också kloklippning och frisering av tassarna. En valptvätt tar mellan 30 minuter och 2 h 15 minuter. Priset är från 549 kr, hundens ras, hundens vana och eventuella tilläggstjänster kan påverka tidsåtgången och priset..

  Pris från 549 kr