Uttråkad kattunge

Kattungen är trots sina unga år en fullblodig jägare. Varje katt behöver dagligen en möjlighet att “jaga” och jaktbeteendet ger katten stort välbehag. Innekatter kan jaga i form av lek. Katten kan lurpassa på, anfalla och “döda” både leksaksmöss och till exempel kvitton som fallit till golvet. I naturen slutar jakten ofta med att katten äter bytet och särskilt rolig blir jaktleken för katten om den till sist får äta det den fångat.

Enkelt sätt att öka kattens välbefinnande

Olika aktiveringsleksaker har utvecklats för att katten ska kunna få utlopp för sina naturliga instinkter på ett tryggt sätt. I aktiveringsleksakerna göms mat och kattungen får jaga maten i leksaken och samtidigt använda sin problemlösningsförmåga. Sådan lek är inte bara rolig utan också utvecklande och tröttar ut den lilla tigern på ett skönt sätt. Vår kattjurys favoritspel är:

Om du vill kan katten få all sin mat ur olika aktiveringsleksaker. Ett enkelt sätt att öka din katts välbefinnande.

Aktiveringens fördelar

  • Aktiveringsleksakerna ger katten hjärngymnastik och förbättrar samtidigt djurets inlärningsförmåga och minne.
  • Ett ostimulerande, tråkigt liv kan göra kattungen stressad, vilket kan ge alla möjliga symtom. Genom att aktivera katten förebygger du stress.
  • Aktivering är ett prima sätt att lugna en vild unge. Överaktiva katter är ofta uttråkade, vilket kan ta sig uttryck i olika störande beteenden. Aktiveringsleksaker ger din katt rolig och tillåten sysselsättning.
  • Aktiveringen efterliknar kattens naturliga sätt att skaffa föda. Den ökar mängden välbefinnandehormoner som frigörs i kattens hjärna och gör alltså katten på bättre humör.

Tips!

  • Att springa i en prasseltunnel är många kattunges favoritsyssla. I tunneln kan man gömma torrfoder eller godbitar, då blir det ännu mer spännande!