Klösträd, klösmöbel och katträd

Katter behöver klösa och vare sig det är ett klösträd, en klöspelare, katträd, klätterställning, klösbräda eller någon annan slags klösmöbel du har där hemma, kommer den att höja din katts livskvalitet och förbättrar dess hälsa! Ett arttypiskt beteende hjälper katten att reducera stress och gör att njutningshormoner frigörs i kattens kropp. Att få klättra och röra sig spontant är nämligen en grundläggande förutsättning för att katten ska må bra. Om katten har ett klösträd den tycker om kan detta minska lusten att vässa klorna på oönskade ställen. Placera klösträdet framför fönstret så att katten får också utsikt och stimulans..

Hur väljer jag rätt klösträd?

 I vårt breda sortiment kan du hitta det bästa klösträdet, klösbrädan eller klöspelaren för just din katt!

  • Har du flera katter? Då är det särskilt viktigt att beakta trädets stabilitet och storlek. Det är också att rekommendera att trädet har flera nivåer och sovkojor.
  • Hur stor är din katt? Den borde kunna sträcka på sig i sin fulla längd och i den ställningen vässa klorna. Ett alltför lätt träd kan också falla om katten är stor.
  • Är din katt riktigt vild? För vilda och fartfyllda individer rekommenderar vi ett klösträd vars vikt fördelas på flera stolpar nertill och som är så högt som möjligt.
  • Klöser din katt på oönskade ställen? Då rekommenderar vi att du skaffar minst två olika klösträd. När katten fäster sin uppmärksamhet vid klösträdet, belöna den omedelbart och upprepade gånger med extra godbitar. Så förstärker du det önskade beteendet.
  • Tycker din katt om lugn och ro och sover gärna där ingen ser den? Välj då ett klösträd med flera sovkojor - även högt uppe.

Artiklar 1 till 30 av totalt 36

per sida
Sida:
  1. 1
  2. 2

Rutnät  Lista 

Minskande ordning

Artiklar 1 till 30 av totalt 36

per sida
Sida:
  1. 1
  2. 2

Rutnät  Lista 

Minskande ordning

Back to top