Filtrera

Hundleksaker

Hundleksaker är ett betydligt mer komplicerat område än kattleksaker. Hundar har, på det viset, större behov än katter. Dessa behov ändras också med åldern, medan katter tycker om i princip samma sak livet ut. För till exempel en hundvalp, så är tuggleksaker en viktig komponent. Precis som människobäbisar tycker om att stoppa saker i munnen, så tycker hundvalpar om att bita. Och det kommer den att göra, oavsett om den får en tuggleksak eller inte. Tuggleksaker är då att föredra, inte bara för att spara in på skor, utan för att tuggleksaker har ett bättre tuggmotstånd, som passar den växande valpen.

Hundleksaker med funktion

När det sedan gäller vuxna hundar (och även hundvalpar), så är olika kampleksaker ett roligt sätt att dels ge sin hund lite motion, och dels ha roligt tillsammans med den. En kampleksak kan vara utformad på lite olika sätt, men grundprincipen är att hund och människa har dragkamp – hunden med leksaken och munnen, medan människan lyckligtvis får använda sina händer. Naturligtvis kan man improvisera, och använda ett rep eller liknande, men även om det fungerar är det (oftast) inte lika bekvämt, vare sig för människa eller för hund. 

Apportleksaker

En annan sak som en del hundraser tycker om är att apportera. Det är då att rekommendera att inte använda olika trädgrenar. Detta kan lätt göra hunden förvillad, och dressera den till att hämta trädpinnar lite här och vad, då den tror att husse och matte uppskattar det. Det är därför bättre att köpa en hundleksak anpassad för apport. Att bara använda slumpvis boll är inte att rekommendera. Dels finns det självklara problemet med att den kan vara för liten, och på så sätt kväva hunden. Dels ska bollen gärna vara anpassad för hundens tänder och bettstyrka. Om hunden av misstag biter sönder apportobjektet, så finns det även en risk att det kan leda till kvävning. Denna risk är inte särskilt överhängande, men något som du som hundägare alltid måste vara uppmärksam på.

Artiklar 121 till 150 av totalt 248

per sida
Sida:
  1. 3
  2. 4
  3. 5
  4. 6
  5. 7

Rutnät  Lista 

Minskande ordning

Artiklar 121 till 150 av totalt 248

per sida
Sida:
  1. 3
  2. 4
  3. 5
  4. 6
  5. 7

Rutnät  Lista 

Minskande ordning

Back to top