Hundtäcke, hundjacka och regntäcke för hund

Hundtäcken och hundjackor är inte bara för syns skull! Beroende på ras och väderförhållanden krävs det ibland att hunden får något värmande och skyddande på sig. Ett hundtäcke / hundjacka kan även underlätta för matte eller husse; behovet av att tvätta och torka av hunden minskar betydligt med ett täcke som fångar upp vatten och lera.

Dagens hundkläder har funktionella egenskaper, precis som friluftskläder för oss människor: material som andas, smarta lösningar för lager-på-lager-klädsel, följsamma och elastiska modeller, värmande produkter utformade för bästa möjliga komfort. Hos oss på Arken Zoo hittar du ett brett utbud av regntäcken, vintertäcken, hundjackor, funtionstäcken, värmetäcken och ylletäcken till hund. I sortimentet hittar du bland annat högkvalitativa Rukka täcken och overaller samt Hurtta hundtäcken, overaller och regntäcken.

Vilket hundtäcke, hundjacka eller vintertäcke passar min hund?

När du ska välja täcke till din hund, kan du ha följande saker i åtanke:

Vilken slags päls har hunden?

 • Blåser vinden genom hundens päls, trots att den ser tjock och yvig ut? Räcker det kanske med ett lätt hundtäcke som skyddar din hund mot vind?
 • Är hundens päls väldigt tunn, eller saknas päls helt? Då kan det behövas ett fodrat hundtäcke för att hålla hunden varm. Man kan även komplettera ett tunnare hundtäcke med ett mjukt och värmande mellanlager, som till exempel en hundtröja. Perfekt för frusna hundar!
 • Blir hunden blöt ända in på skinnet när det regnar? Om din hund har en tjock päls som torkar långsamt och blir våt ända in på skinnet kan ett regntäcke vara bra.

I vilka situationer ska täcket användas?

 • Till en hund som fryser i bilen eller en hund som väntar på att träningen ska börja passar en värmande hundjacka eller en hundtröja som håller musklerna varma. En jacka eller tröja är även lätt att ta av när bilens värme kommit igång eller hunden har börjat röra på sig och är uppvärmd.
 • Ute i skog och mark fastnar både snö, smuts och skräp lätt i lång päls. Ett lätt täcke eller en overall skyddar hunden och håller pälsen fri från snöklumpar, lerstänk, vägsalt, pinnar och skräp. Den minskar också slitaget på pälsen.
 • För de vardagliga promenaderna väljs täcke beroende på hur väl hundens päls håller värmen, och hur frusen din hund är.

Artiklar 1 till 30 av totalt 39

per sida
Sida:
 1. 1
 2. 2

Rutnät  Lista 

Minskande ordning

Artiklar 1 till 30 av totalt 39

per sida
Sida:
 1. 1
 2. 2

Rutnät  Lista 

Minskande ordning
 • Relaterade produkter

Back to top