Goda råd

Goda råd

Reflexer till hund

En billig livförsäkring - se till att hunden syns i mörkret!

Som hundägare är man väl medveten om hur mörkt det blir under höst- och vinterhalvåret. Vi vet mer än väl hur viktigt det är att synas i mörkret när kvällar och morgnar inte är lika ljusa som under sommaren. Men vad många glömmer är att även din bästa vän ska synas när ni är ute på promenaden. När ni båda är synliga så uppmärksammas bilister och cyklister och hinner bromsa in i god tid. Varje år inträffar mängder av olyckor till följd av dålig sikt, så en reflexväst på din hund och en lampa på dig är en billig livförsäkring för er båda.

Utan reflex syns ni först på 25 meters håll, men med en bra reflex kan ni synas redan på 125 meters avstånd när den träffas av strålkastarljuset. Vi på Arken Zoo har en mängd smarta reflexprodukter för både dig och din hund.

Här är några saker du ska tänka på när du väljer reflex:

  • Välj hundkläder med inbyggda reflexdetaljer. Många hundkläder är utrustade med reflexdetaljer. Det finns ett stort utbud med olika reflexkläder så som reflexjackor och reflexvästar som gör vovven synlig i mörkret (och ger värme). Här hittar ni våra reflex- och synlighetsprodukter
  • Testa och byt med jämna mellanrum – reflexer är en färskvara! Lys på en gammal reflex respektive en ny reflex på fyra meters avstånd. Syns den gamla sämre? Då är det dags att byta ut reflexen till en ny.
  • Lampa eller reflex? Lampor är en bra kombination med reflexer, och syns även när det är totalt mörker. Reflexen lyser upp när en bils strålkastare lyser på den, medan en lampa även syns för fotgängare. Kombinationen av en lampa och reflex ger den bästa synligheten. Reflexer är mest synliga när de sitter lågt och är i rörelse. Reflexväst, reflexhalsband, reflexkoppel och andra reflexer som sitter på hunden syns därför riktigt bra!
  • Testa en reflexväst – en hund med mycket päls syns bättre med hjälp av en reflexväst.
  • Använd reflex du också – fäst ett reflexband runt handlederna, sätt fast en lampa i kläderna eller använd en reflexjacka så att både du och din hund syns på mörka gator. Feel Active har en mängd olika reflexjackor och reflexband att välja mellan. 

Var rädda om er i mörkret, investera i lampor och reflexer för både två- och fyrbenta så att ni syns!

Här hittar du hela Arken Zoos utbud av reflexprodukter.

Regn och rusk? Här hittar du de bästa regnjackorna för hund.