Kundvagn

Kundvagnen är tom.
#Goda råd för din katt#Kost

Maten din katt behöver för att må bra - Nutrima

Visste du att kött är den enda föda katter kan tillgodogöra sig ordentligt? Välj ett bra, näringsrikt foder för katt, med ingredienser som gör gott för bland annat tandhälsa, hull och päls. Här berättar vi mer om varumärket Nutrima som tillverkar kattmat fullt av antioxidanter, proteiner och ingredienser som stödjer en livslång hälsa.Kattmat från Nutrima

Specialistfoder från Nutrima är anpassat för att din katt ska leva ett friskt liv. Dessa kattfoder kompromissar inte med ingredienser eller smak utan gör gott och är gott. Nutrima har utvecklat kattfoder i flera specialistserier där målet är att din katt ska få rätt kost för sin hälsa och livsstil. Alla torrfoder innehåller PlaqueOff för att värna om din katts tandhälsa. Är din katt aktiv? Steriliserad? Lite lat? Långhårig? Hitta din katts typ nedan och ta reda på vilket foder som passar bäst.

Nutrima Health Dental - för dålig andedräkt och/eller tandproblem

Många katter får problem med sina tänder. Alla Nutrimas torrfoder innehåller ProDen Plaque Off som främjar munhälsan. Dessutom så är nivån fyra gånger högre i Nutrima Health Dental. Persilja och pepparmynta verkar naturligt mot dålig andedräkt och natriumhexametafosfar, Plaque Off och citrusextrakt hjälper till att minska och förhindra tandstensuppbyggnad. Allt för att din katts tänder ska vara så fina det går.

Nutrima Health Hair+ - för långhåriga katter eller katter med känslig hud

Har du en katt med lång päls som behöver lite extra omvårdnad? Eller har din katt problem med kliande och irriterad hud? Nutrima Health Hair+ innehåller bland annat öring och anka som är rika på Omega-fettsyror som förbättrar pälsens naturliga glans och skönhet. Dessutom har man tillsatt kamomill som lugnar och tar hand om irriterad hud. Har din katt problem med hårbollar? Då är detta rätt foder eftersom att det innehåller bland annat psyllium och cellulosa som bidrar till att upprätthålla den naturliga tarmrörelsen och förhindra uppkomsten av hårbollar.

Nutrima Health Urinary - för katter som inte är så aktiva

Katter som inte får så mycket motion, är överviktiga eller har ohälsosamma matvanor riskerar att få problem med urinvägar och njurar. Du kan förebygga detta med Nutrima Health Urinary som bland annat innehåller ingredienser som hjälper till att stödja urinvägarna och ökar mag- och tarmkanalens välbefinnande.

Nutrima Vital Fussy - för kräsna katter med dålig aptit

Det går att få en kräsen katt att äta utan att tillsätta ohälsosamt socker och konstgjorda smakämnen. I Nutrima Vital Fussy har man bland annat klätt in foderkulan i ankfett för att göra den extra tilltalande för katter som ratar annat foder.

Nutrima Vital Sterilised - för steriliserade eller äldre katter

När du steriliserar din katt sjunker energibehovet. Om du fortsätter mata katten som vanligt finns alltså en risk att din katt blir överviktig. Nutrima Vital Sterilised med lägre energiinnehåll och låg fetthalt passar både steriliserade och överviktiga katter. Fodret passar även äldre katter eftersom det innehåller ingredienser som främjar bland annat ledhälsa och rörlighet.

Nutrima Care Kitten/Adult - för aktiva katter som behöver det lilla extra

Nutrima Care Kitten/Adult är kattmat för kattungar och vuxna katter med högre energibehov. Kanske har du en liten kattunge där hemma du vill ge bästa starten på livet, eller en utekatt som lever ett aktivt liv. Nutrima Care passar även till katter som är dräktiga eller ger di och därför behöver foder med högre energiinnehåll, mer vitaminer, antioxidanter och mineraler.

Varför är det bra att kombinera både torr- och våtfoder till din katt?

Visste du att din katt fortfarande är ett ökendjur – rent genetiskt? Det betyder att katter är dåliga på att känna av törst och sällan dricker vatten. Katter i det fria får i sig vatten genom de smådjur de äter, medan många tamkatter bara får torrfoder. Hjälp din katt att förhindra uttorkning och efterföljande problem genom att ge den våtfoder, som innehåller mycket vätska, i kombination med näringsrikt torrfoder.

Ge din katt de bästa förutsättningarna för en sund livsstil. Nutrimas specialistserier innehåller både våt- och torrfoder. Välj rätt foder utifrån din katt. Välkommen in och prata med någon i butiken om du har frågor kring vilken foderserie från Nutrima som passar just din katt.

Tips på produkter från Nutrima

Lovisa Kallerhult
Lovisa Kallerhult
Behöver du hjälp?