Kundvagn

Kundvagnen är tom.

Håll hunden varm

Hundkläder för hundväder! Hundkläder har gått från att vara ett omtvistat ämne till att bli mer och mer självklart hos flera hundägare. Alla hundar behöver inte kläder, men för raser med tunn eller ingen päls är det direkt nödvändigt när graderna börjar krypa neråt.

Varför hundtäcke?

Att använda ett värmande täcke på din hund i samband med exempelvis träningspass skyddar hundens muskler mot snabb nerkylning. Ett hundtäcke håller hunden varm och torr och skyddar från kalla vindar. Det kan även vara bra att ha ett tunt täcke på hunden vid uppvärmning, för att sedan ta av det när det är dags att starta träningspasset. Välj ett hundtäcke med god passform som inte hindrar hunden från att röra sig, hoppa och busa! Feel Active har många olika modeller med en passform som sitter bra på de allra flesta hundraser.

Tecken på att hunden fryser

  • Svansen mellan benen

  • Öronen bakåt

  • Skakar i kroppen

  • Hackar tänder

  • Hunden verkar inte sugen på att gå och håller sig nära dig

  • Lyfter tassar och går på tre ben.

Håll hunden varm och torr

Även om det inte är kallt kan det ju regna. Och en blöt päls är varken kul för dig eller för hunden - särskilt inte när ni väl kommer in! En blöt päls som inte torkas ordentligt kan dessutom göra att hunden får svamp i huden. Förebygg problem genom att antingen ha en regnjacka eller genom att vara förberedd med en hundhandduk hemma. Är det riktigt ruskigt ute? Skydda hunden med en overall som skyddar hela vägen ner över benen. 

Skydda hundens tassar

Vissa hundar fryser om tassarna på vintern. Dessutom kan vägsalt irritera trampdynorna och göra att vissa hundar känner obehag. Tvätta och torka alltid hundens tassar ordentligt efter varje promenad och kontrollera trampdynorna. Om de verkar torra finns tassalva som lindrar. Salvan fungerar även förebyggande. Märker du att din hund inte vill gå på alla tassarna i snön så finns hundskor. Skorna kan behöva en liten invänjningsperiod, men med lite övning brukar det gå strålande.

Lovisa Kallerhult
Lovisa Kallerhult
Behöver du hjälp?