Filtrera

Katthalsband & kattselar

Gå ut och gå med katten!

Oavsett om din katt är en äventyrslysten minitiger eller en blyg innekatt som tassar försiktigt fram, är det viktigt att välja rätt utrustning i form av kattsele, katthalsband och kattkoppel!

Av säkerhetsskäl håller många sin katter inomhus nuförtiden - en olycka händer så lätt! En katt som släpps ut vind för våg på egen hand utsätts snart för många faror. En katt kan må bra även inomhus, men som kattägare måste man anstränga sig lite för att låta innekatten få utlopp för sina naturliga behov och aktivera katten inomhus. Och så klart: gärna ta med katten på säkra promenade utomhus i en säker sele och koppel!

Katter på äventyr utomhus - redo att erövra världen!

Det säkraste sättet att låta katten vara utomhus på är att sätta kattnät på din balkong eller hägna in en del av din trädgård, eller att vänja katten vid sele och koppel. Det är så klart lättast att vänja katten redan som kattunge, men visst går det att lära även en vuxen katt att gå i koppel. Det kräver bara lite mer tålamod av matte eller husse!

Att gå på promenad med en katt är vanligtvis lite annorlunda än att gå ut och gå med hunden. En katt kan mycket väl nöja sig med att smyga runt i trädgården i flera timmar, och observera och undersöka omgivningen i sin egen takt. Ta med katten på utflykt i lugna områden där den kan bekanta sig med utomhuslivet i lugn och ro, då katten vant sig vid trädgården och vill vidga vyerna.

Om katten springer bort?

Det händer att katter rymmer och springer bort: kanske genom ett öppet fönster, eller om den blev rädd för något under er utflykt. Genom att ID-märka katten antingen med tatuering i örat eller med microchip, ökar du chansen att katten ska hitta hem igen. Det är också en god idé att ge katten ett halsband där du kan fästa en namnbricka med namn och telefonnummer. Halsbandet låter också människor i omgivningen veta att katten har ett hem och är någons älskling.

Artiklar 1 till 30 av totalt 48

per sida
Sida:
  1. 1
  2. 2

Rutnät  Lista 

Minskande ordning

Artiklar 1 till 30 av totalt 48

per sida
Sida:
  1. 1
  2. 2

Rutnät  Lista 

Minskande ordning
  • Relaterade produkter

Back to top