Filtrera

Kaninbur, utebur till kanin & burtillbehör

Ett mysigt hem för pälsklingen

Till sin kanin behöver man en bra bur oavsett om man ska ha den inom- eller utomhus. Din Arken Zoo-butik hjälper dig gärna att hitta en inomhus kaninbur eller utebur till kaninen som passar!* Man behöver även ha ett bra strömedel som kan vara spån, halm eller alspån. Sedan ska kaninen ha tillgång till en hylla eller en bolåda med tillräckligt utrymme för att kunna sitta på/under eller i denna och även bomaterial till sin bolåda. Kaninen behöver ha roliga saker att hitta på i sin bur som tex något att hoppa upp på, klättra upp på eller krypa under. Kaninen som är ett grävande djur ska även kunna få möjlighet till att gräva. Om man inte kan låta den få gräva utomhus så kan man ställa in en balja med sand i som kaninen kan gräva i, ligga i eller gå på toaletten i. Det brukar vara mycket uppskattat! Hos oss finner du burar, drickflaskor, bolådor, sand och mycket mer!

Kaninen är ett socialt djur som lever i kolonier (många familjer) i det vilda och de räknas även som ett bytesdjur. Därför ska man helst hålla kaniner tillsammans i par eller i grupp. En kanin som hålls ensam är ofta väldigt stressad även om det kan vara svårt för oss att se. Kaninen tycker om att vara vaken i gryning och skymning.

*Det är Jordbruksverket som är ansvarig myndighet för djurskyddslagstiftningen i Sverige och på deras hemsida finner du den detaljerade föreskrift som gäller när man håller kaniner som sällskapsdjur (L80). Det är varje kaninägares skyldighet att följa de lagar, förordningar och föreskrifter som finns till för att våra härliga kaniner ska må bra. Där finner du även måttangivelser på burstorlek och mycket annat som är bra att veta! www.sjv.se

Artiklar 1 till 30 av totalt 40

per sida
Sida:
  1. 1
  2. 2

Rutnät  Lista 

Minskande ordning

Artiklar 1 till 30 av totalt 40

per sida
Sida:
  1. 1
  2. 2

Rutnät  Lista 

Minskande ordning
  • Relaterade produkter

Back to top