Filtrera

Pälsvårdsprodukter för hundar

För att din hund ska må bra och för att pälsen ska vara fin behöver du veta lite om hundtrimning och pälsvård och vilka produkter som du kan använda till vad. Här hittar du hundschampo, balsam, spray, kammar, kardor, hundborstar och mycket annat till precis varje pälstyp som finns. Hittar du inte det du söker, tveka inte att kontakta oss så hjälper vi dig! Det är – kanske inte så förvånande – stor skillnad på hur mycket tid och kraft du måste lägga ned på att sköta pälsen på en stor, långhårig hund och en liten korthårig. Vissa pälsar kräver särskild omvårdnad, så kallad trimning. Det betyder att man plockar bort hår med roten.

Här hos Arken Zoo får du bra tips och råd kring hur du sköter ditt djurs päls på absolut bästa sätt, samt erbjuder vi pälsvårdsprodukter av högsta kvalité som gör hundtrimningen mycket enklare och smidigare för både dig och din hund.

Kort- eller släthåriga hundar

Pälsen på kort- eller släthåriga hundar är lättast att sköta. Det kan räcka med ett par bad om året, kanske i samband med att hunden fäller.

Strävhåriga hundar

En strävhårig hund, som en strävhårig tax, foxterrier eller vorsteh, kräver lite mer omvårdnad. Hundens päls bör trimmas och badas minst ett par gånger om året, detta gör man oftast när hunden har fällning. Dessa pälsar behandlas på detta sätt för att behålla färg/form/struktur. De flesta som trimmas är i ursprung jakthundar, där det krävs en stark päls som håller hunden fri från tovor, isolerar och stöter ifrån smuts/fukt. När man tar bort hårstrået kan ett nytt fräscht växa upp. Det är viktigt att man genomför ett hundtrim på rätt sätt – att man får med roten – så att hunden behåller sin strävhet. Det är extra viktigt för jakthundar att bibehålla de egenskaper ett strävt hår har, så de stöter bort fukt och smuts när de är ute på jakt. En välskött sträv päls fäller inte mycket.

Långhåriga hundar

Hundar med längre hår, som collie, golden retriever, pudel och afgan, kräver normalt en större insats. Långhåriga hundar kan fälla ganska mycket och behöver borstas och badas oftare. Borstar du pälsen utomshus slipper du en hel del hår i hemmet. För hundar med medellångt hår räcker det kanske med ett bad var fjärde vecka. Hundar med långt hår kanske ska badas dubbelt så ofta, för att inte pälsen ska tova sig, och borstas ofta. Hundtrim och tunnhåriga hundar Om man trimmar för sällan är det inte ovanligt att hunden blir tunnhårig efter plockningen. Pälsen måste vara ”mogen” för plockning, den ska med enkelhet kunna dras ur hårsäcken.

Bad med schampo innan hundtrim

En hund som trimmas får inte schamponeras vid hundbad 3-4 veckor innan trim. Schampot gör att pälsen ”sätter sig”, hårsäcken sluter sig kring strået och det blir halt och svårt att få grepp om. Man kan bada en nyligen trimmad hund, förutsatt att man plockat den mogna pälsen. Det är viktigt att använda ett hundschampo och då gärna ett milt sådant. Vad passar din hund? Den kanske bästa källan till kunskap är din egen uppfödare. Fråga hur han/hon tar hand om pälsen på sina hundar. Kanske känner uppfödaren också till något bra hundtrim i närheten, som har erfarenhet av pälsen på din ras. Om du vill lära dig att själv trimma eller klippa din hund kan din uppfödare kanske visa hur man ska göra, eller rekommendera någon kurs. Hör också med din ras- eller specialklubb om de anordnar kurser i pälsvård.

Artiklar 1 till 30 av totalt 289

per sida
Sida:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Rutnät  Lista 

Minskande ordning

Artiklar 1 till 30 av totalt 289

per sida
Sida:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Rutnät  Lista 

Minskande ordning
 • Relaterade produkter

Back to top