Reflexartiklar för hund

Som hundägare är man väl bekant med Sveriges mörka kvällar under höst- och vintertid; hundens kvällspromenad sker större delen av året i mörker, och det är inte ovanligt att snö- och regnrusk yr både från sidan och uppifrån i blåsten. Under dessa förhållanden är det viktigt att du och din hund är väl synliga när ni är ute – varje år inträffar mängder av olyckor till följd av dålig sikt!

Öka både din och din hunds synlighet, och säkerhet, genom att använda reflexer och säkerhetslampor.

Hos oss hittar du en rad olika produkter som ser till att din hund syns i mörkret. Välj bland varianter med reflex, lampa eller LED-belysning:

  • Reflexväst
  • Reflexscarf
  • Reflexsele
  • Koppel  och halsband med LED-belysning
  • Reflexhalsband och reflexkoppel
  • Hundlampa från Orbiloc

Reflexer syns bäst när de sitter lågt och är i rörelse. Reflexväst, halsband, koppel och andra reflexer som sitter på hunden och i låg höjd syns därför riktigt bra! Tänk på att reflexer är en färskvara. Om du tänkt använda förra årets reflex är det därför viktigt att du först testar att den fortfarande fungerar. Håll den gamla reflexen bredvid en ny i ett mörkt rum och lys på reflexerna med ca. 4 meters avstånd. Lyser den gamla sämre än den nya? Då är det dags att byta ut den!

Reflex eller lampa?

Med reflexer syns din hund väl då reflexen träffas av strålkastare, och med en bra blinkande lampa syns hunden på flera hundra meters avstånd även i kolmörker. Bilister ser inte alltid lampan, eftersom ljuset från bilens strålkastare är starkare. Fotgängare ser i sin tur inte reflexer – tänk därför på att kombinera både lampa och reflex, så är du säker på att ni syns i mörkret för alla ni möter!

Var rädda om er i mörkret, investera i hundlampa och reflexer så att ni syns!

Artiklar 1 till 30 av totalt 57

per sida
Sida:
  1. 1
  2. 2

Rutnät  Lista 

Minskande ordning

Artiklar 1 till 30 av totalt 57

per sida
Sida:
  1. 1
  2. 2

Rutnät  Lista 

Minskande ordning

Back to top