Filtrera
Färg
 1. Grå (1)
Förpackning typ
 1. Burk (1)

Hundfoder

Att välja rätt hundfoder och hundmat kan kännas som en ren vetenskap. Utbudet av olika sorters hundmat och rasfoder på marknaden är enormt, och den stora mängden information gör att det kan vara svårt att välja, speciellt om man har en lite mer ovanlig ras, eller en blandras. Dessutom spelar en mängd olika speciella behov in, såsom känslighet, allergier, aktivitetsnivå och päls- och hudproblem. Hos Arken Zoo hittar du ett stort utbud av hundfoder från kända varumärken så som Royal Canin, CanaganMush BARF färskfoder, Robur, Pro Plan och Eukanuba. Läs våra tips nedan som hjälper dig på traven att hitta den rätta hundmaten för just din hund! 

Ålder

En hunds näringsbehov ändras med åldern. Tydligast är det när hunden är valp. Under den allra tidigaste perioden, när valpen avvänjs, mellan runt 3-6 veckor, kan det behövas speciell hundmat för just små valpar som fortfarande diar. Efter detta kan man sedan övergå till ett mer allmänt valpfoder, som används tills hunden är runt ett år gammal. Efter valpfoder följer så vuxenfoder, som brukar användas tills det hunden är runt 6-8 år (rekommendation varierar mellan tillverkare), följt av mogen och seniorfoder. Gränsen mellan dessa två är flytande; mogenfoder upp till runt 10 år och seniorfoder därefter. Detta påverkas då också av hur hunden har åldrats.

Storlek

Detta är också en viktig faktor. Storleksskillnaden mellan olika hundraser varierar ju enormt jämfört med exempelvis katter. De flesta tillverkare av hundfoder delar därmed också upp sina hundfoder enligt vilken hundstorlek de är anpassade för. Hur många klasser varierar, men liten, mellan och stor brukar vara minimum. Men vissa tillverkare har kategorier som mini och jätte också. Att avgöra exakt var gränsen går kan vara svårt, och flera hundraser befinner sig definitivt i gränslandet.

Specialbehov/ras/aktivitetsnivå

Flera tillverkare saluför olika hundfoder speciellt anpassade för olika hundraser. De är då tillverkade med avseende på de specifika krav som just den rasen brukar ha, vad gäller vanliga medfödda problem och så vidare. Det finns då även hundmat anpassat för specialkrav, som inte alltid täcks av andra foder; för hundar som har problem med lederna, matsmältningen, hud & päls, vikt och så vidare. Vidare så har en arbetande hund ett större energibehov än en sällskapshund. Det säger sig självt och det finns därför hundfoder med högre energiinnehåll och så vidare, anpassat för hundar med högre aktivitetsnivå.

Artiklar 31 till 60 av totalt 545

per sida
Sida:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Rutnät  Lista 

Minskande ordning

Artiklar 31 till 60 av totalt 545

per sida
Sida:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Rutnät  Lista 

Minskande ordning

Back to top