Hundburar

Att hitta rätt hundbur och transportbur kan vara svårt. Vi på Arken Zoo erbjuder därför dig och din hund en mängd olika hundburar och transportburar att välja mellan. Gemensamt för alla är att de är av hög kvalitet samt säkra och funktionella. Välj till exempel mellan Dogmans hundburar i stål eller krocktestade Hundburar från MIM och Artfex som är försedda med extra säkerhetsdetaljer för att bilresan ska bli så säker och trygg som möjlig.

Att tänka på:
Hunden måste, enligt lag, vara säkrad vid inbromsning tex genom att använda transportbur eller säkerhetsbälte/sele för hundar. Om det är varmt/kallt ute och det finns risk för att temperaturen i bilen befaras överstiga +25°C eller understiga -5°C så får hunden inte lämnas utan tillsyn. Hundar får inte heller förvaras i burar annat än vid särskilda tillfällen (tex vid transport, utställning, tävling eller jakt).

Så här räknar du ut hur stor bur som krävs för en hund:

  • Längd = hundens längd från nosspets till sittbensknöl när hunden står i normal ställning gånger 1,10.
  • Bredd = hundens bröstbredd gånger 2,5. Hunden ska kunna ligga ner och vända sig obehindrat.
  • Höjd = hundens höjd över hjässan när hunden står i normal ställning.

Stålbur till bil 
För att kunna välja rätt hundbur måste man först ta reda på om man vill ha en enklare stålbur, eller om man vill investera i en bastantare krocktestad bur. Dessa burar är enkla men stabila och starka. Hundburarna kan fällas ihop vilket gör dem lätta att flytta. Hos Arken Zoo har vi ett antal olika hundburar i stål, anpassade för olika hund- och bilstorlekar. Hundburarna har de flesta funktioner man förväntar sig, till ett attraktivt pris. 

Hundbur bil från MIM 
Hundburar till bil från MIM är en krocktestad, stabil och säker hundbur som finns i flera olika modeller. Hundburar från MIM är av så kallad Variocage-typ, vilket är en konstruktion som baseras på teleskoprör och rörbarhet. Detta innebär att buren vid krock skjuts ihop, vilket minskar skaderisk för både hund och passagerare i baksätet. Hundburar till bil från MIM är en av de få hundburar på den svenska marknaden som når upp till de krav som ställs på hundburar vid kollision bakifrån. Hundburar från MIM kan enkelt justeras i höjdlek. Se film om Mim:s krocktestade burar här

Hundbur bil från Artfex 
Hundbur till bil från Artfex är en säker och krocktestad bur, som även är smidig och tyst. Hundburen går att placera på båda sidor i bilen och har flera detaljer som ökar bekvämlighet för hund och människa, såsom gummerat golv, låsbar grind och evakueringslucka.

24 artiklar

per sida

Rutnät  Lista 

Minskande ordning

24 artiklar

per sida

Rutnät  Lista 

Minskande ordning

Back to top