Tuggben

Här i vår avdelning för tuggben och tuggpinnar finner du ett stort urval av tuggben i alla former, storlekar och smaker – allt för att du ska hitta en produkt till just din hund oavsett om den är liten eller stor, är kräsen i smaken eller har hälsoproblem. Välj mellan mjuka eller hårda och smaksatta eller naturliga tuggben. För tändernas hälsa kan du med fördel ge din hund en tuggstång. Få saker är väl så uppskattade av en hund som ett rejält och saftigt tuggben? Att få tugga på saker och aktivera käkmusklerna ordentligt är en viktig del av hundars naturliga beteende: det hjälper helt enkelt till att hålla dem i bra form och får dem att må bra! 

Tuggben kommer i mängder av olika storlekar, former, material och smaker. Många hundar föredrar faktiskt helt vanliga ben att tugga på framför det mesta, men var inte rädd för att prova något smaksatt eller ovanligt alternativ: chansen är stor att det kan bli en välkommen överraskning! 

Vilket tuggben passar min hund?

När det kommer till val av tuggben är det ofta bra att låta din hunds egen smak styra: tuggbenet är ju tänkt att vara lockande, intressant och välsmakande för din hund, inte en pina. Tänk dock på att välja en bra storlek på benet, så att din hund får en utmaning som inte blir övermäktig. 

Tuggben eller tuggstång?

Som du säkert vet så är tuggben bra för hunden på flera sätt, inte bara vad gäller sysselsättning och stimulans. Tuggandet aktiverar också hundens tandkött och håller det friskt och rent. Men det är inte alltid som det räcker med vanliga tuggben för att hålla tandsten och bakterier borta. Av den anledningen kan det vara bra att då och då byta ut det vanliga tuggbenet mot en tuggstång som är speciellt utvecklad för att förhindra och stoppa just karies och tandsten. Tuggstången ger också din hund bättre andedräkt i och med att den eliminerar många av de bakterier som skapar dålig lukt. 

Tips!

Om din hund inte riktigt verkar vilja börja tugga på benet kan du försöka få en större hund att börja tugga på det först. Och har du ingen större hund i närheten kan det också fungera att spola benet i varmvatten en stund för att mjuka upp det. Undvik också att ha benet i sängar eller soffor: när det torkar blir det lätt ganska kladdigt.

Artiklar 1 till 30 av totalt 117

per sida
Sida:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Rutnät  Lista 

Minskande ordning

Artiklar 1 till 30 av totalt 117

per sida
Sida:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Rutnät  Lista 

Minskande ordning
  • Relaterade produkter

Back to top