Höstmys med katten!

hostmys-kattÄntligen är det höst! Eller? En del älskar hösten andra inte, I vilket fall som helst så blir hösten(och alla andra årstider för den delen) extra härlig om du kan dela den med en katt. Många katter som ofta är ute under sommarhalvåret tillbringar gärna mer tid inomhus under de kallare månaderna.

I denna artikel har vi samlat våra bästa tips för hur du kan göra det mysigt för din katt inomhus när vinden viner och regnet piskar mot fönsterna.
 

Höstmys i hemmet

Något av det bästa med katter är just att de är så mysiga, många katter gillar att krypa upp i knäet, ligga på huvudkudden, eller bara vara nära och gosa till det. Finns det dessutom en brasa i närheten så brukar katterna vara om möjligt ännu mer nöjda.

Placering av myshörnan

Vi vågar nästan påstå att katter generellt gillar lite varmare ställen i huset. Nära en brasa eller ett element brukar vara säkra tillhåll för katten. För dig med element i hemmet finns det en smart elementbädd i plysch som hängs direkt på elementet. Eftersom den är så enkel att flytta runt kan du skapa nya mysiga platser för din katt på ett ögonblick.

För dig som har en brasa är det självklart viktigt att hålla avstånd till kaminen. Kaminer har olika säkerhetsavstånd beroende på modell så var noga med att kolla detta med tillverkaren.

Ett krypin

Nu börjar det roliga, att skapa själva myset. Det finns olika sorters krypin, en del som du kan skapa själv och en del fina färdigskapade.

iglooEtt alternativ är det tillfälliga och kanske inte alltid så hållbara krypinet som du tillverkar själv genom att ta en wellpappkartong och klippa olika hål och former i den. Om hålen som katten kan hoppa in och ut ur sitter ett par centimeter ovanför kartongens botten får du ett krypin där du till exempel kan lägga in lite höstlöv och annat från naturen och slippa att det direkt åker ut på golvet.

Ett annat alternativ är några av våra mysiga kattigloos. De är slitstarka och supermjuka krypin till din katt. Om de kombineras med lite extra ”fluff” i form av kuddar och filtar i och runtomkring så har du fixat den ultimata platsen för din katt.klostrad

Klösträd som inredning?

Om du tänker på ett klösträd så kanske du inte ser det som den mysigaste och trevligaste inredningsdetaljen i hemmet? Vi skulle vilja påstå att det faktiskt går att ha en snygg möbel, bra klösträd och ett mysigt kryp in för katten – allt i ett!

Vi har flera klösträd med krypin och mjuka material. Ett exempel är Mensa klösträd som har flera nivåer och ger din katt både mys, bus och klös. Praktiskt, eller hur?

Back to top