Höstmys med hunden!

hostmys_hundÄntligen är det höst! Eller? En del älskar hösten andra inte, I vilket fall som helst så blir hösten(och alla andra årstider för den delen) extra härlig om du kan dela den med din hund.

I denna artikel har vi samlat våra bästa tips och lite inspiration för hur du kan göra det mysigt för din hund inomhus.

Höstmys i hemmet

 

Katter drar sig gärna till varma platser i hemmet för att skapa sin egen lilla oas. För hundar är det inte lika självklart att den mysigaste platsen är vid en brasa eller ett element. Det blir därför lite enklare att skapa en plats i hemmet som passar både hunden och hundägaren utan att ni snubblar på varandra. Hundar har precis som vi människor olika behov och den ena hundens ultimata myshörna kanske inte alls passar en annan hund. Vi har ändå försökt att ta fram några tips på hur du gör en fin och bra myshörna som vi tror kommer att passa de flesta.

Platsen

 

Välj en plats i huset där det inte är för mycket liv och rörelse, en plats där hunden kan känna sig lugn och avslappnad. Om du själv har ett rum och en soffa där du gärna kryper upp med en god bok och bara tar det lugnt, så är chansen stor att platsen också passar bra till din fyrbenta vän. Skapa platsen i närheten men inte i direkt anslutning till din egen favoritplats, på så sätt har du en valmöjlighet om du någon gång(mot förmodan) skulle vilja få lite egentid utan hunden i knäet.

Inredningen

 

I ärlighetens namn så kan nog de flesta (något motvilligt) enas om att hundar inte är så känsliga med vilka färger och mönster som fungerar med vilka tapeter o.s.v. Detta kan naturligtvis vara väl så viktigt för husse och matte dock. Som tur väl är finns det flera alternativ på mysiga produkter som också är fina som inredning.

biaDet finns en uppsjö av fina hundbäddar, tänk bara på att välja en slitstark och smutsavvisande modell så blir säkert både du och hunden nöjda med bädden. En bädd som i nästan alla fall går hem är Biabädden. En snygg, praktisk och bekväm bädd som är lätt att hålla ren. Biabäddarnafinns i många storlekar och färger så att de passar alla olika inredningsstilar.

 

Tillbehören

 

Visst kan det se lite glest ut med endast en hundbädd på en tom yta, det kan därför vara trevlig att komplettera med en fäll, kuddar och speciellt en filt som ger trygghet och värme för hunden.

För att inte materialet i bädden ska kännas för varmt eller kallt innan hunden har legat in sig så rekommenderar vi att ni lägger in en hundfäll i botten. Little & Bigger Hundfäll anti-glid är en skön och mysig fäll som passar både lång- och korthåriga hundar. Fällen är tillverkad av polyester som är smutsavvisande och släpper igenom fukt och lämnar ytan torr, vilket bidrar till minskad bakterietillväxt. Den halkfria undersidan gör att fällen är perfekt att använd på glatta ytor.
fallVälj gärna en hundfäll som har halkskydd, är smutsavvisande och som släpper igenom fukt. Dessa egenskaper hjälper till att hålla hunden ren och hundbädden fräsch. 

Inredning och placeringar av myshörnan är en sak, men det viktigaste är ändå att ni får tid tillsammans och kan njuta av härliga hemmakvällar ihop. Hoppas att några av tipsen hjälpte och att ni får en härlig höst och vinter, inomhus eller utomhus!

Back to top